SKINDBUKSENS WIENERSCHNITZEL

Dansk mad med rødder i alpelandet

Selvom Wienerschnitzlen ikke oprindelig er en dansk ret, er det én, som danskerne i høj grad har adopteret som deres egen. Endda i så høj grad, at den, sammen med Skindbuksens Pariserbøf, er en af vores specialiteter. Wienerschnitzlens historie er omdiskuteret, og den deler vandende blandt madhistorikere. Mens nogle mener, at den har sin oprindelse i det nordlige Italien, mener andre, at den stammer fra byen, hvorfra retten har sit navn – Wien.

Vores Wienerschnitzel serveres med “dreng”. I denne sammenhæng er “dreng” garnituren. Navnet menes at have sin oprindelse fra de såkaldte Wienerbørn, som efter første verdenskrig blev sendt fra Østrig til Danmark for at blive forplejet, mens forældrene genopbyggede landet. Uanset det geografiske ophav, er Wienerschnitzlen en klassiker på Skindbuksen, som vi vil opfordre dig at prøve ved lejlighed!

En Wienerschnitzel med dreng, tak

Skindbuksens Wienerschnitzel består af banket og paneret dansk Jersey kalveinderlår, og serveres med friterede danske Samsø-kartofler, ærter, dreng og en brunet smørsovs lavet a la minute, bestående af, kapers, rødløg, persille og citron. “Dreng” er, som nævnt, garnituren, bestående af en skive økologisk citron toppet med ansjoser, capers og friskrevet peberrod.

Kokken anbefaler, at Skindbuksens wienerschnitzel nydes med en 1668 Kronenbourg Blanc, som kan akkompagneres af en O.P. Andersson snaps, for den bedste smagsoplevelse. Velbekomme!

Wienerschnitzel med dreng og stegte kartofler

​Restauranten bærer præg af at det har været et mødested for kunstnere. Mange spændende malerier. Maden er god. Pæne portioner. Betjeningen er god. Man kan sidde både inde og ude. Prisen står mål med maden.

VENNITS. BRØNSHØJ 

 

 

​ ​Rigtigt hyggeligt lille sted. Et skridt indenfor, er et skridt tilbage i tiden. Overskueligt menukort fuldt med dejlig dansk mad som Bedstemor lavede det. Fik en fiskefilet og en tartar og det var utroligt lækkert. Skal helt sikkert tilbage og prøve noget mere af menuen.

TINA M.

 

 

RESTAURANT SKINDBUKSEN

Lille Kongensgade 4,
1074 København K

Åbningstider:
Man: 11.30-18.00 (kun frokost)
Tirs-tors: 11.30-00.00
Fre-lør: 11.30-02.00
Søn: 11.30-20.00

KONTAKT OS
OG BESTIL BORD

Telefon: 3312 9037
Mail: Restaurant@skindbuksen.dk

Se Fødevarestyrelsens
​Smiley-rapporter